הפרדה בין סקוצים

חדשות כיפה רבני כושרות 25/07/23 10:45 ז באב התשפג

שאלה

היי

מה הבסיס ההלכתי מאחורי הפרדת סקוצים לבשרי וחלבי ? הרי לא מבשלים בהם וסבון אינו ראוי למאכל כלב..

כמו כן מה יש לעשות במקרה ששטפתי בטעות כלים חלביים בסקוץ בשרי

תשובה

שלום וברכה

ראשית אציין שאין חובה גמורה בכך, אך יש שתי סיבות שכך נוהגים:

1. הספוג מלא משאריות של מאכלים קודמים, מעבר לכך שלא טוב בקביעות למרוח שאריות בשריות על כלים חלביים (ולהפך), לא תמיד רוחצים את כל שאריות הסבון מעל לכלי וממילא יתכן שנותרו עליו מעט מריחות מהספוג.

2. לעיתים שוטפים את הכלים במים רותחים, ויש שלבים עד שמסדרים את המים שהיד סולדת בהם, במקרה כזה עלולה להתרחש בליעה.

כאמור, אין די בסיבות אלה כדי לחייב להחזיר שני ספוגים נפרדים (אני יכול לכתוב בקלות תשובה מנומקת למה לא צריך), אך די בהן כדי ליישב את מנהג ישראל.

כמובן שבדיעבד אין בכלים כל חשש.

בברכה

יצחק דביר