האם חברה שלי יהודיה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/23 11:45 ג בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

כשהתחלתי לצאת עם חברה שלי שאלתי אותה האם היא יהודיה והיא סיפרה לי שכל הצד של אמא שלה יהודים, אמא שלך, סבתא שלה סבתא רבה וכו

אבל אבא שלה נוצרי

לאחרונה גיליתי דרך אמא שלה שמתוך כיבוד הורים של האבא עשו לה הטבלה של נוצרים כשהייתה תינוקת, אמא שלה טוענת שבמהלך ההטבלה היא התפללה ואמרה שהבת שלה(חברה שלי) יהודיה ותשאר יהודייה

השאלה האם אחרי ההטבלה חברה שלי כרגע נוצרית או יהודיה לפי היהדות?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אמה יהודיה היא גם יהודיה לכל דבר, סיפור ההטבלה איננו פועל כלל, אלא הרי זה כרוחץ באמבטיה.לא משנה מה אמא שלה אמרה בזמן הטכס שהוא בדיחה ופעולתו בדיחה. אולם אם נהגה מנהגי נוצרים יש לעשות השבה ליהדות שזה טבילה בפני עצמה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ