איפה להדליק נרות שבת כשמתארחים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/24 12:55 ל בניסן התשפד

שאלה

לכבוד הרבנים העונים שאלה לי אליכם אנחנו מתארחים לשבת אצל משפחה אחרת איפה אני צריכה להדליק נרות שבת? בבית שלי לפני הנסיעה? בבית של המשפחה המארחת? לא להדליק בכלל? מה אתם אומרים.ואני ספרדיה.

בתודה מיכל פרץ

תשובה

ב"ה

שלום.

אם אתם נוסעים לשבת שלמה למשפחה אחרת אוכלים וישנים שם אז אם בעלת הבית מדליקה נרות בברכה במקום שבו אתם אוכלים אז את לא יכולה להדליק ולברך שם אלא תשימי את הנרות במקום אחר כגון במטבח ואז תדליקי בברכה את הנרות שלך.ואם אי אפשר או שיש רק חדר אחד אז את יכולה להדליק נרות ליד הנרות של בעלת הבית בלי לברך עליהם ותשמעי את הברכה ממנה.אבל אם מדובר בבית גדול אז בהחלט אפשרי לפצל את הנחת הנרות במקם אחר בסלון ואז תוכלי להדליק ולברך על ההדלקה..

בבית מלון שהנהלת המלון אוסרת להדליק בחדרים שישנים שם אז הכי טוב להדליק על השולחן שבו אתם אוכלים ואם אי אפשר והמלון הכין מקום מרכזי להדלקת הנרות אז הטוב ביותר שאישה אחת תברך ותוציא את כולם ידי חובה ואם זה לא ניתן כי כל אחת מגיעה בזמן אחר להדליק אפשר לברך.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.