בגט או לחם בטורקיה

חדשות כיפה רבני כושרות 23/07/23 21:54 ה באב התשפג

שאלה

אם הרכיבים של בגט או לחם או בורקס בטורקיה בסדר,אז אין בעיה עם הקמח שעשו את המאפים האלו ?

רק רוצה לדעת מה בקשר לקמח שעו ממנו דברי מאפה כמובן שאין שם שמן ותוספים לא כשרים,רק בקשר לקמח שעושים ממנו את המאפים

תשובה

שלום וברכה

אין שום אפשרות לומר באופן גורף שזה לא צריך הכשר.

כל אחד יכול לערב מה שהוא רוצה, למרוח את התבנית במה שהוא רוצה, וגם להכין את המאפה על תבניות שקודם לכן אפה בהם מאפים שאינם כשרים.

לכן מוצרים כאלה חייבים הכשר, או מידע ספציפי על מאפייה מסויימת ודרכי פעולתה.

בברכה

יצחק דביר