האם מותר לשחק משחקי מחשב אלימים?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/02/23 06:47 ז באדר התשפג

שאלה

האם מותר לשחק משחקי מחשב אלימים?

תשובה

שלום וברכה

אני רוצה להציע דרך אחרת לדון בכך:

לא לאור השאלה של "אסור" או "מותר" אלא בשאלה האם "טוב" או "לא טוב" לשחק במשחקים אלה.

שכן, אם נכנסים לגדרי אטסור ומותר אני נישאב לתוך פלפול הלכתי, וחוקים וכללים. כשצריך לעשות את זה - אנו עושים זאת, ולמעשה עיקר זמני עסוק בכך.

ברם, לא טוב לסוגיה זו להתברר בגדרים האלה, בשל העובדה שנראה בעליל וכדבר פשוט כי משקל הנימוקים לא לשחק במשחקים אלה הוא גבוה מאוד, ובעיקר בשני תחומים: ראשית, כמובן, בהשחתת הזמן. אולם גם בהתרגלות לכך שפתרון הבעיות הגדולות נעשה באלימות. זה מחלחל לנפש, ומאבדים את הרגישות מפני האלימות, והחלוקה שבין דמיון במשחקים לבין המציאות מטשטשת.

לכן, טוב להימנע מכך.

כל טוב