בחור שלא משחרר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/02/23 15:58 ו באדר התשפג

שאלה

שלום רב, הייתי מגיעה לשיעורים של הרב זמיר כהן בימי חמישי, איזה בחור שם התעניין בי ולקח את המספר שלי, ישר ידעתי שזה לא זה מצורת הדיבור שלו (מה שלומך צדיקה יפה וכל מיני דברים לא ראויים) הרי אני רוצה מישהו חזק בתורה בעזרת השם, כתבתי לו יפה ומכובד שאני לא מעוניינת ומאחלת לו בהצלחה, הוא התקשר והתקשר במשך יומיים בלי סוף ובסוף עניתי לו, ובסוף יצא שדיברנו קצת בפלאפון ואני מנסה לשכנע אותו שירד ממני והוא לא מקשיב!!!, לא ידעתי עד כמה המצב גרוע אז כשהוא שלח לי שבת שלום ובוקר טוב הגבתי בנימוס ולא יותר מכך, אחר כך אמרתי לו תקשיב זה באמת לא ילך והוא סוג של הבין ושיחרר, ביום חמישי לאחר מכן ראיתי אותו בשיעור ומאז הוא חזר להטריד אותי בפלאפונים בלי סוף, כותב לי שהוא בחיים לא ישחרר ממני, שהוא לא יכול לראות את החיים שלו בלעדי, כותב לי בוואטצאפ מגילות ארוכות שבחיים שלי לא ראיתי שבהן אני רואה שהבן אדם פסיכופט אובססיבי, חסמתי אותו בוואטצאפ ובטלפון, מסתבר שעדיין הוא יכול להתקשר מחסום אז כל יום אני מקבלת עשרות שיחות של מספר חסוי, אני מפחדת, מוטרדת, נרדפת, אני לא יודעת מה לעשות הוא לא עוזב אותי!!!!!! הוא לא משחרר, לא מניח לי לנפשי!!!!!! כשאני עונה ואומרת לו להפסיק יש שקט ואני יודעת שהוא שם, שומע אני מיואשת!!!

כמובן שהפסקתי לבוא לשיעורים כדי לא לראות אותו לצערי :( חסר לי מאוד..

פעם אחרונה שהייתי בשיעור וראיתי אותו הייתה לפני חודשיים, זה נמשך במשך חודשיים שלמים ואני לא רואה לזה סוף!

אני לא יכולה יותר עם כל השיחות מחסוי האלה זה פשוט מפחיד וזה כל יום עשרות שיחות...

גם ככה אני בתקופה מאוד קשה בחיי וקשה לי מאוד ועוד הסיפור הזה רק מקשה יותר שפשוט אין לי כוחות...

חשבתי אולי לכתוב לו בהודעה להפחיד אותו, שאני בת כהן ושאקפיד עליו לנצח אם הוא לא ישחרר ממני.

חשוב לי להגיד שאני ממש לא שונאת אף אדם ואני מוחלת וסולחת לכל אדם, אני מרחמת, אני שופטת לכף זכות ישר!! אבל כאן אני כבר לא יכולה לשאת את זה יותר !!!!

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי מה שאת כותבת המקרה הוא באמת חולני וכדאי להתרחק ממנו מרחק רב.

תחילה יש לגשת לטכנאי טלפונים שיסביר לך איך לחסום אותו הרמטית. במקרה קיצוני כדאי לשנות מספר (אם כל הקשיים הנלוים).

לקחת את הקושי הזה ולפתוח דף חדש שיכלול בתוכו לחפש רב שתוכלי ללכת לשמוע ממנו שיעורים ואולי גם הם ימצאו חן בעיניך.

תחפשי חברה חדשה ואולי גם זווג אמיתי שיתן לך כוחות חדשים ואופק חדש.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ