עשיית מצווה בעזרת הזולת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/02/23 10:50 ו באדר התשפג

שאלה

התכוונתי לעשות מצווה ולשמח ילדים אוויונים בכך שאספתי צעצועים וקניתי מכספי משלוחי מנות, פניתי לבעל עסק שנענה בחיוב והביא לי ברוך השם כמות נכבדת של צעצועים שאותם בכוונתי לחלק לילדים שאין להם בנוסף למשלוחי מנות, אך נאמר לי שהמצווה הזאת לא תיחשב לי כלל כיוון שאת הצעצועים לא אני קניתי אלה מישהו אחר הביא לי ולכן אומנם אני עושה מעשה שכולו טוב אך המצווה הזאת לא תירשם לזכותי, האם נכון הדבר?

תשובה

שלום לך,

1. לשאלתך , כאשר אדם גורם לשני לעשות מצווה אז שניהם עשו מצווה ומבחינה זו זה מצוין שגרמת לאחר לקיים מצוות צדקה.

2. משלוח מנות אתה צריך לתת ביום פורים עצמו שתי מנות אוכל לאחד החברים שלך לא לילדים וכד

3. מתנות לאביונים - נותנים ביום פורים אוכל או כסף שניתן לקנות בו אוכל. צעצועים עם מתנה יפה כתוספת למאכל.

בברכה פורים שמח

דוד לוי