האם מותר לקרוא בסדרת הספרים "פניני הלכה"?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/23 20:23 א באדר התשפג

שאלה

שלום הרב.

ישנה סדרת ספרים הנקראת "פניני הלכה" של אליעזר מלמד. הבנתי שישנם רבנים (חרדים ודתיים לאומיים כאחד) שאוסרים לקרוא בהם בכלל, ובחלקים של טהרת המשפחה וצניעות בפרט. השאלה שלי אם כבוד הרב יודע האם שאר החלקים מותרים לקריאה?

ציטוטים מאתרים שונים:

"שישה מהרבנים הפוסקים החרדים יוצאים בקריאה שלא להכניס הביתה את ספרי 'פניני הלכה' של הרב אליעזר מלמד"

"בספרים האחרונים שיצאו, בייחוד בתחום הצניעות, ובתחום טהרת המשפחה, ישנם שם דברים שזה בניגוד לפסיקה שהייתה מקובלת בכל הדורות", הסביר רבה לשעבר של קריית ארבע וחברון וטען כי, "הרבנים לא פורצים דרך מפסיקה, ולבטל דברים שמקובלים היו בעם ישראל - אפילו אם זה היה מנהג שהתקדש בעם ישראל לא מבטלים. כל שכן פה, פסיקת הלכה, וזה בדברים שנוגעים לקדושתם של החיים, ומי שעובר עליהם זה איסור חמור".

תודה כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש ב"ה הרבה ספרים טובים ומועילים לעם ישראל, ומדוע להכנס לספרים שיש עליהם ערעור וחששות. אם יש לך אינך צריך להוציא, אין לך בבית את הספרים - חפש טובים ומועילים שלא כתבו עליהם ערעור, ותהא תורתך שלמה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ