יהודי שממיר את דתו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/02/23 00:57 ב באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, היה לי שיעור אזרחות והמורה אמר שאם יהודי ממיר את דתו לנצרות או לאסלאם למשל, מבחינה הלכתית הוא עדיין נחשב יהודי, למה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יהודי זה חלק מקדושה, וקדושה אי אפשר להמיר ולהחליף, היא גבוהה מאתנו. הוא יכול להתנהג בצורה מעשית כגוי, אבל המהות הפנימית שלו אי אפשר להחליף ולכן הוא נדון כיהודי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ