מנהגי אשכנז- עדות המזרח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/02/23 14:29 ב באדר התשפג

שאלה

אבא שלי התגייר הגיע ממשפחה מתבוללת בארצות הברית. הוא נוהג לפי אשכנז.

הוא מתפלל במניין ספרדי.

אני הלכתי בעקבותיו ואני הולך למניין ספרדי ולאחרונה התחלתי גם לברך ברכת המזון ספרדי הבדלה וכו.

שאלת היא האם אני יכול להפוך לנהוג לפי מנהגי עדות המזרח? ואם כן באיזה דרך אני יכול לעשות זאת? חשוב לי להגיד שאני מאוד מתחבר למנהגי עדות המזרח

תשובה

שלום לך

תבחר לך ותתפלל במנהג אליו אתה מתחבר ותתמיד במנהג זה

אם הוא נוהג אחרת ממך, אז בנוכחותו תתנהג כפי מנהגו פרט לנוסח התפילה והברכות

בברכה דוד לוי