מה עדיף ללמוד רמבם ולשמוע עם הבעל קורא את קריאת התורה או להסתקל בחומש ופשוט לקרוא ולשמוע?

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 27/01/23 08:44 ה בשבט התשפג

שאלה

מה עדיף ללמוד רמבם ולשמוע עם הבעל קורא את קריאת התורה או להסתקל בחומש ופשוט לקרוא ולשמוע?

מה לעשות?

כיצד לנהוג?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

קריאת התורה היא חובת הציבור לא יחיד ועקרונית אם התחלת ללמוד ואז התחילו את הקריאה , אתה יכול להמשיך ללמוד כי זה לא נראה כאילו הנך מפנה עורף לקריאה .

אבל קריאת התורה נתקנה לציבור לא בכדי , זו הזדמנות בכל שבת לשמוע את הקריאה ובכך לעבור על חמישה חומשי תורה במהלך השנה.

אני חושב שנכון יותר להקשיב לקריאת התורה ( זה לימוד תורה בעצמו ) ולקבוע עיתים לרמב"ם בשבת שלא בזמני התפילה .

חוץ מזה , בין העליות יש זמן של המי שברך וכו' בזמנים האלו תוכל לעיין ברמב"ם בכדי לנצל את הזמן

לסיכום: יש להקשיב לקריאת התורה מתוך החומש .

יום טוב