שתיתי אייס בלי כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 13/01/23 08:53 כ בטבת התשפג

שאלה

הייתי במתחם מרכז קנדה בצפון לפני כמה ימים. ובקיוסק מכרו אייס פסיפלורה המקום ככל הנראה ללא כשרות. מה דין האייס פסיפלורה. במידה ושתיתי אני צריך לחשוש שמא אכלתי משהו ללא כשרות?

תשובה

שלום וברכה

ראשית אציין שפסיפלורה הוא פרי שכאשר גידולו בארץ הוא נתון במחלוקת בין האשכנזים לספרדים, ולדעת האשכנזים הוא כמעט תמיד נחשב ערלה.

באייס יכולות להיות תוספות נוספות, איני יודע מה יש במה ששתיתם, ובלי בירור צריך לעשות תשובה ולקבל על עצמכם לא לאכול כלום ללא הכשר.

בברכה

יצחק דביר