עוגה פרווה בתבנית חלבית

חדשות כיפה רבני כושרות 08/01/23 23:51 טו בטבת התשפג

שאלה

שלום וברכה.

1.האם בתבנית מסיליקון שנשפך עליה חלב חם (לפני מס שבועות), ניתן לאפות עוגה פרווה?

2.האם בתבנית רגילה לעוגה( מפח או מטפלון) ניתן לאפות עוגות חלביות וגם עוגות פרווה? האם משנה שיש פער של מס ימים בין לבין?

תודה

תשובה

שלום וברכה

1. לשיטת הספרדים מותר. לשיטת האשכנזים צריך יותר פרטים כדי להבין מה התרחש בדיוק.

2. לשיטת הספרדים מותר. לשיטת האשכנזים לא.

אך אציין, שכל ההגדרה כאן של 'פרווה' הכוונה כשרוצים לאכול גם עם בשר. אך עוגה שרוצים לאכול רק אחרי בשר (כמו שבדרך כלל מקובל) - מותר לאפות גם בתבנית חלבית, ואפילו אם אפו בה חלבי באותו היום.

בברכה

יצחק דביר