הדלקת נר ביום במקום ציבורי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/01/23 11:31 ט בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אני גר במרכז בתיכון חילוני עם אנשים חילוניים. בימי חנוכה בית הספר עשה לנו פעילות בהפסקה בין השיעורים והביא סופגניות לחצר. הכל היה נפלא וטעים עד שפתאום אחד המורים הביא חנוכייה כולם היו מסביבו הוא לקח נר ובירך והתחיל להדליק את הנרות עם שם מלכות , (השעה הייתה 10 בבוקר)

השאלה שלי היא כזאת, האם מותר לעשות דבר כזה . והאם בדיעבד הייתי צריך להעיר לו על מה שהוא עשה.

תודה רבה הרב ויום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הוא היה צריך להדליק בלא ברכה, כשם שבבית כנסת ביום מדליקים בלא ברכה.

לגבי להעיר לו על כך, נראה לי שאם פעם תדבר עמו בפרטי, תשאל אותו כבדרך אגב מניין המנהג הזה, אולי יכול להסביר לך את המנהג.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ