ברכת האילנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/24 11:43 ל בניסן התשפד

שאלה

מתי אפשר לברך ברכת האילנות לפי הקבלה

תשובה

ב"ה

שלום.

על פי ההלכה זמן ברכת האלינות הוא כל חודש ניסן

והמנהג הוא לברך מיד בתחילת החודש משום שזריזים מקדימים למצוות.

ראה נא את הנוסח ההלכתי המילה הראשונה היא "היוצא" בימי ניסן . כל חודש ניסן מסתובב סביב המילה יציאה- היוצא- יצאת מצרים.והברכה היא על יציאה חדשה של העץ (לבלוב משמעותו התארכות יציאה חדשה של העץ)

וכמו העץ כך האדם כי האדם עץ השדה.

אגב, ראש חודש ניסן הוא התאריך שבו יצא נוח מהתיבה כלומר הציווי צא מן התיבה התרחש בראש חודש נוסן .

ואם תרצה להעמיק תדע שהגימטריה של המילה "היוצא " הוא 112 שזה הימטריה של שם הויה שם א-היה שם אדנות שלושתם ביחד זה 112

ויש בזה סודות גדולים.

וכשתצא לטבע ותתחיל לברך את ברכת האילנות תדע שהר"ת של הברכה ברוך אתה ה' זה בא"י (13) בגימטריה זה המילה אהבה כי כל ברכה מתחילה באהבה.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.