כשרות חטיפים ושוקולד בחו"ל

חדשות כיפה רבני כושרות 20/12/22 22:09 כו בכסלו התשפג

שאלה

שלום וברכה,

אני נמצא כעת בחול במדינת גיאורגיה, ויש לי שתי שאלות:

1. נתקלתי בחטיף צ'יפס פרינגלס אשר מיוצר בבריטניה, על החטיף ישנו כיתוב קצר מאוד בעברית (הוראות איחסון) אך לא הצלחתי למצוא חותמת כשרות. השאלה שלי האם חטיף זה כשר גם ללא כשרות או האם ידוע היכן עליי לחפש את חותמת הכשרות?!

2. האם ישנם סןגים של חברות ממתקי שוקולד שמותר לאכול ללא חשש כשרות? (יש שמועה כי חטיפי סניקרס, באונטי, טוויקס וקיטקט כשרים באופן גורף גם ללא חותמת?)

בתודה מראש על המענה,

ובברכת חג אורים שמח,

תשובה

שלום וברכה

1. צריך הכשר, העובדה שיש עליו כיתוב בעברית אינה מעידה שהוא כשר. חפשו סמל של OU (האות U בתוך עיגול) על המכסה. יש לציין שגם אם ישנה חותמת כזו הדבר מעיד רק שהמוצר כשר ברמת הכשרות אותה מאשרת הOU.

2. הסיכוי ששוקולד ללא כשרות יהיה ממש במקרה כשר הוא כמעט אפסי. רובם המוחלט אינם כשרים.

ישנן מעט חברות שבהן הכשרות אינה מסומנת על המוצר משיקולים שונים, וכשרותם מופיעה ברשימות שונות. צריך לראות ולוודא היטב מהו המוצר המדוייק המאושר, וכמו כן לדעת שבדרך כלל רמת הכשרות אינה מתאימה לדעת רוב הפוסקים ואף נמוכה מהרבה מרמת כשרות רגילה בארץ. להרחבה ובדיקת המוצר ראו כאן:

https://www.kosharot.co.il/שוקולד-חול

בברכה

יצחק דביר