כשרות ברשתות מזון בארץ

חדשות כיפה רבני כושרות 19/12/22 13:59 כה בכסלו התשפג

שאלה

1.שלום וברכה רציתי לשאול אם כל המוצרים שנכנסים ליוחננוף הם כשרים או שיכול להיות שם דברים שאינם כשרים?

2.קניתי מארז פחיות קולה מיוחננוף (עם כיתוב לא עברי) על חלק מהפחיות יש מדבקה לבנה בעברית שעליה כתוב כשר, ועל חלק מהפחיות אין את המדבקה הזאת(ככה שלא רשום עליהם כשר בכלל)

האם כל הפחיות כשרות , גם אלו בלי המדבקה?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. כל רשת מזון בארץ רשאית למכור איזה מוצרים שהיא רוצה, כולל מוצרים שאינם כשרים. יש רשתות מזון שיש עליהן פיקוח כשרות, אך גם בהן נכנסים כשרויות שונות ועל הצרכן לבחור ולבדוק מה הוא אוכל.

2. למיטב ידיעתנו רק קולה שיש עליה הכשר של הרב לנדא או OU הינה מפוקחת וכשרה.

בברכה

יצחק דביר