גילוח לאבל בחול המועד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/24 10:47 ל בניסן התשפד

שאלה

כבודו יש לי שאלה

בן דוד שלי ביקש שאשאל הוא אבל על אמא שלו ועברו 30 יום מהפטירה אבל זה עכשיו חול הועד והוא שואל האם מותר לו להתגלח בחול המועד?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית תמסור לו דברי נחמה ויהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אותו אמן.

בעניני אבלות יש המון מנהגים .

יש פוסקים שאוסרים ומחמירים שלא לגלח בחול המועד למרות העובדה שהוא לא יכל להתגלח לפני המועד זה לא באשמתו .

וכך פסק בשו"ת נודע ביהודה בארח חיים סימן יד .

אולם הרבה מאוד פוסקים מתירים כגון הבאר היטב בסימן תקמח והאליה שם וגם הפרי מגדים בסימן תקלא וכך נפסקה ההלכה להתיר על ידי פוסקי זמנינו.

ולכן תאמר לו שהוא יכול להתגלח בחול המועד בסיום השלושים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.