טהרה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 27/01/23 09:39 ה בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רוצה אחת ולתמיד להבין את מה שאני חושבת שאני יודעת- ספירת הימים עד לטבילה.

אם קיבלתי וסת ביום ג' האחרון ובשישי בבוקר ביצעתי בדיקת טהרה עם בד בדיקה ויצא נקי וכן ביום שבת חזרתי על הבדיקה והמשיך להיות נקי- ממתי אני סופרת 7 נקיים? האם המינימום הוא 3 או 5 ימים? אני אשכנזיה ובעלי ספרדי ואני לא יודעת על פי איזו קביעה ללכת.

ומה ההבדל בין ימי וסת לבין ימי המתנה? אני הרי לא זוכרת בכלל כמה ימים עברו מאז קיום היחסים? (זה קרה פעם אחת או פעמיים באותו שבוע שבו טבלתי) וזהו..

אני לא רוצה להמתין יותר מדי/ או לחטוא ולטבול לפני הזמן.

אשמח לביאור העניין עד תום. כל הספרים/ שו"ת שקראתי רק בלבלו אותי יותר..

תודה מראש,

ליאת

תשובה

שלום רב,

בכדי לא לבלבל לא אכנס להרבה פרטים , אצייר את העיקרון ופשוט ממליץ לשאול רב על כל ספק או שאלה שתהיה לך .

בהלכה הרווחת של הפסק הטהרה יש שתי הנהגות , הבדיקות נעשות רק עם סיום המוחלט של הוסת כמובן ולא לפני !! :

עדות מזרח מינימום 4 ימים לאחר קבלת הוסת עושים הפסק ואז מתחילים למחרת שבעה נקיים.

למנהג אשכנז מינימום 5 ימים לאחר קבלת הוסת עושים הפסק ואז מתחילים שבעה נקיים .

הערב שבו את עושה הפסק טהרה הוא גם הערב ששבוע לאחר מכן תטבלי . לדוגמא: אם הפסק טהרה היה ברביעי בערב ( לפני השקיעה ) ליל הטבילה הוא רביעי בלילה ( לאחר צאת הכוכבים ) שלאחר מכן .

לאחר שעשית הפסק טהרה , מתחילים שבעה נקיים, והיחס להפרשות הוא של כתמים ולא של דימום , בגלל זה אם יש לך על העד כתם שאת מסתפקת צריך להביא לרב שיגיד אם זה כתם אוסר או לא . או כל ספק אחר של הפרשה דמית . ( הרבה פעמים נגרמים בשל שימוש באמצעי מניעה הורמונליים )

הארה : אינך צריכה לזכור מתי היו יחסים מכיוון שהבדיקות נעשות לפחות 4 ימים לאחר קבלת וסת בכדי שגם ההפרשות מהיחסים יסתיימו.

אם קיבלת את מנהגי הספרדים עליך אז תנהגי כמו מנהגם . ואם נשארת במנהגי אשכנז תנהגי כמו מנהגם.

ממליץ לך לקבל את מנהגי הספרדים ובכך ליישר קו בכל מנהגי הבית לכל המשפחה .

חושב לי לציין מכיוון שזה שרטוט כללי , יש מקומות בהן מקילים במידת הצורך בכל מיני דברים הקשורים לטהרת המשפחה , ועל דבר כל יש לשאול גם אם נראה קטן או ברור לך שיהיה אסור מורה הוראה . המון פעמים נשים מחמירות ללא צורך ממקום תמים אך אין סיבה לכך .

אני מברך אותך שתזכו לשפע של טהרה ושלום בית.

יום טוב