חבר שלי לא מאמין בתורה, זה מה שהוא רשם.

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 23/11/22 12:09 כט בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב, לפי התורה העולם נברא לפני פחות מ10,000 שנה, ומדענים גילו עצמות של דינוזאורים מלפני מליוני שנים, איך זה יכול להיות? שאלתי גם את המורה שלי לביולוגיה והוא אומר שמאובנים הם בני מיליוני שנים.

אם בבקשה תוכל להסביר בפירוט, בדקתי בגוגל ויש רבנים שאומרים שלא היו בגלל דינוזאורים או שהדינוזאורים היו בתקופת המבול.

בבקשה תסביר בבירור.

תשובה

התורה אינה ספר מדע אלא היא ספר שבא לחנך אותנו והיא מתחילה לספר סיפור מלפני כמעט 6000 שנה.

המדע אינו מחנך אלא בודק בכלים שלו.

ולכן אפשר ליישב את הפער בכמה תשובות

1. היו עוד עולמות לפני העולם שלנו שנברא לפני 6000 שנה.

2. בריאת העולם שמתוארת ב6 ימים מבחינה מדעית לקחה מליוני שנים (או שהקב"ה עשה תהליכים של מיליוני שנים בשניה, או שבריאת העולם אכן לקחה מליוני שנים שכל שלב בהם מתואר כיום בבריאה והיום הזה הוא לא 24 שעות)