זכוכית מחוסמת לבשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 31/10/22 13:08 ו בחשון התשפג

שאלה

האם מותר להישתמש בסט צלחות של איקאה שעשויות מזכוכית מחוסמת לאכילת מאכלים בשריים וחלביים ביחד

( משום שזה זכוכית )

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לשיטת האשכנזים אין להשתמש בכלי זכוכית למיניהם גם לבשרי וגם לחלבי.

בין הפוסקים הספרדים ישנה מחלוקת בקשר לכלי זכוכית שעברו תהליך של חיזוק וחיסום.

יש שחששו לתערובות שונות וטענו שבכך דינן שונה מכלי זכוכית. כך סבר לדוגמה הרב מרדכי אליהו.

לעומת זאת הרב עובדיה יוסף סבר שדינם ככלי זכוכית ומותר להשתמש בהם לבשר וחלב לסירוגין.

בברכה

יצחק דביר