נטישת כלב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/10/22 07:20 ו בחשון התשפג

שאלה

יש לי כלב מסוג רועה הולנדי.מסיבות כלכליות איני יכול להחזיק בו.ניסיתי למצוא לו אימוץ אך לשווא. אני מתכוון לנטוש אותו במקום מסוים בתקוה שמישהו יקח אותו.האם מותר לי לעשות זאת הלכתית?.בתודה מראש!

תשובה

שלום

יש בזה כמה בעיות:

א. סיכוי לא קטן לכאורה שהוא יצער אנשים (הפחדה, תקיפה וכיו"ב), ויש לך אחריות שלא לגרום צער או נזק. זה ממש יכול להיחשב כמו השארת נזק ברשות הרבים.

ב. אם יש סיכוי שזה יגרום לו צער (מחוסר מזון או טיפול) זה גם באחריותך למנוע צער בעלי חיים.

ג. לפי הידוע לי נטישה אסורה על פי החוק.

לכן אני חושב שאתה צריך להמשיך להתאמץ למצוא פיתרון (כמו למשל ארגוני צער בעלי חיים, או אולי מקומות או יישובים או חקלאים שמשתמשים בכלבים לשמירה).

כל טוב ובהצלחה