תענית בעל הקנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/10/22 07:12 ו בחשון התשפג

שאלה

כבוד הרב,

בעוונותיי הרבים חטאתי אין ספור פעמים ואני רוצה לקבל עליי את תענית בעל הקנה.

אשמח לדעת איך לצום - כלומר כמה שנים, באיזה ימים כן מותר, מה לגבי אוכל שבת, מים, ואפילו האם מותר צחצוח שיניים בצום.

אני חוזר בתשובה, אני לא יודע הלכות ודברי תורה - אני לומד, האם זה בסדר שאצום למרות חוסר בקיאותי בתורה?

תשובה

שלום וברכה

אני מציע לך לא להיכנס לעולם תעניות בעל הקנה.

הדרך המומלצת על ידי כמעט כל העוסקים בתורת המידות ובהתקדמות הרוחנית היא להיכנס לעולם של תיקון, של תשובה, של עשיית טוב ושל התקדמות.

אין כפרה גדולה יותר מאשר להפוך זדונות לזכויות, על ידי קבלת מוטיבצייה גדולה מחטאי העבר לעשות טוב בהווה ובעתיד.

כל טוב ושמחה