כיבוד הורים שמתנגש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/10/22 07:48 ו בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רוצה לשאול אותך שאלה לגבי הורים והחלטות.

אמא שלי רוצה שניסע כל המשפחה לדוד שלי אבל זה בזמן שאבא שלי נשאר בבית כי הוא צריך לעבוד . מה אני צריך לעשות להישאר בבית עם אבא או לצאת עם אמא והאחים שלי.? אשמח שהשאלה תשאר בדויה

תשובה

שלום

האם לאבא שלך יש בעיה אם זה שאתה תיסע? זה מפריע לו? הוא צריך אותך?

הכי טוב כמובן זה לדבר עם שניהם ולראות מה באמת רוצים.

אם חלילה יש סתירה בין הרצונות שלהם, צריך לעשות מה שאתה יכול בנחת ובכבוד, כדי למצוא יחד איתם פתרון.

אם חלילה זה לא מצליח, אז אתה צריך להקשיב לאביך (במקרה של הורים גרושים, אז ההחלטה היא בידי הבן למי להקשיב).

כל טוב