זוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/10/22 18:36 ו בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב

רציתי לשאול, אני בשלב של יציאה לדייטים. בזמן האחרון אני יוצא עם מישהי הרבה זמן, ופתאום יש רגעים בקשר שאני לא מרגיש משיכה אליה, מה עושים? האם משיכה חייבת להיות בכל שלבי הקשר?

תשובה

שלום וברכה

אני מניח כי תקבל תשובות שונות מאנשים שונים.

עולם הרצוא והשוב, שהוא חלק בלתי נפרד מכל הקיום שלנו, נמצא גם בזוגיות.

יש בו משיכה וכמיהה, ונסיגה והרפיה, ותשוקה מחודשת, ונסיגה, והתקרבות.

קרא את שיר השירים ותראה עד כמה זה מתרחש אפילו בקודש הקודשים של התנ"ך.

אבל,

צריך להתבונן היטב. צריך לבחון האם מתפתחת חס ושלום רתיעה. האם גם שלב הנסיגה הקשר קיים, הרצון לצעוד ביחד במסע אל הלוא נודע מתרחש, ובאופן חרישי המגמה מתהפכת ושוב מתקרבים.

אם כן - ב"ה.

אם לא - אפשר שהבעיה נמצאת במקום הרבה יותר עמוק, ואז צריך לבחון את הקשר כולו.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב