להסיר מכשול

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/08/22 17:59 כה באב התשפב

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דני ארגמן.

אני מבין שאם אני במילא משלם נזקים שעשיתי לחברי אז נפטר כאן מעונש מלקות. אז הציוי כאן רק מוסרי ?

ספר החינוך מצוה תקמז - שלא להניח מכשול

שלא להניח המכשולים והמוקשים בארצותינו ובבתינו כדי שלא ימותו ולא יזוקו בם בני אדם, ועל זה נאמר דברים כ"ב, ח' ולא תשים דמים בביתך. ואמרו בספרי כאן, ועשית מעקה לגגך, עשה, ולא תשים דמים בביתך, לא תעשה.

תודה ממשה

תשובה

הציווי הוא לא להזיק ולא ליצור מכשולות. אם אדם עבר על האיסור והזיק צריך לשלם.

ואסור מהתורה להזיק גם אם חושב לשלם אחר כך.הציווי הוא כמו כל ציווי אחר.