זבחים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/08/22 17:55 כה באב התשפב

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דני ארגמן.

ספר החינוך מצוה קמא - מצות מעשה זבח השלמים

שנצטוינו שיעשו הכהנים מעשה קרבן השלמים כמשפט הכתוב בפרשה, שנאמר ויקרא ג', א' ואם זבח שלמים קרבנו וגו', ואמר עוד שם ז', י"א – י"ב (לעיל) להשלמת המלאכה וזאת תורת זבח השלמים וגו' אם על תודה יקריבנו. ובארבעה שמות נכללין עניני הקרבנות כולן, והם עולה חטאת ואשם ושלמים, שכל קרבן שיקריבו ציבור או יחיד מאחד מאלה יהיה לעולם.

כבר כתבתי פעמים שאין לכתוב שרשים באלו המלאכות.

למה הרב כותב שאין לכתוב ?

המשך

וקטנים (בבהמות) נקראים מבן שמונת ימים עד שנה תמימה מיום ליום

מה הכוונה מיום ליום ?

תודה ממשה

תשובה

אין לכתוב כי אנחנו לא מבינים את עומק סודות התורה.

מיום ליום כמו דאנחנו עושים יום הולדת . ולא שכשמגיע ראש השנה מוסיפים שנה