תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/02/03 11:17 ד באדר א'

שאלה

חברי הטוב (יהודי מסורתי אך לא דתי) עובד בתחום הירקות והפירות.

ליבו נחמץ בכל פעם שהוא רואה את הכמויות הגדולות של הפירות והירקות הנזרקים לאשפה במסגרת הפרשת תרומות ומעשרות.

ה"זבל" נאסף בסוף יום העבודה ונלקח כאוכל לבע"ח.

הוא שואל האם אין פתרון הלכתי "להכשיר" את התרומות ומעשרות ולאפשר את מסירתם לבתי תמחוי.

אודה לתשובתכם.

תשובה

בס"ד

שלום לך קובי, וברכת ד' עליכם

תרומה ותרומת מעשר בימינו (כשהיא טמאה) איננה יכולה להאכל על ידי הכהנים מכיוון שהם טמאים. על כן היחידים שיכולים לאכלה אלו הם בעלי חיים של כהנים (בתנאים מסוימים). על כן אין אפשרות להעביר את התרומות לעניים, אולם ברור שלכתחילה צריך לקחת רק סחורה רעה (בררה) כך שההפסד לא יהא גדול.
אנו תקוה שמהרה יבנה המקדש והכהנים והלויים יקבלו את חלקם בפירות על פי דין תורה.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי