תפילה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/06/05 00:49 טז בסיון התשסה

שאלה

עד היום נהגתי להניח תפילין בבוקר בזמן שחרית.

עכשיו בחופש קצת קשה לקום וברצוני לדעת קצת על מנחה.

באילו שעות?

מאיזה קטע מתחילה ואיפה מסתימת?

תודה מראש וסליחה על הבורות.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
מנחה מתפללים מהשעה 13:15 בערך ועד שקיעת השמש, שזה היום ב19:50.הזמנים הללו משתנים לפי אורך היום והלילה .
התפילה מתחילה בפרק מתהילים " אשרי יושבי ביתך עוד יהללוך סלה" וההמשך- "תהילה לדוד"וכו', תפילת שמונה עשרה , תחנון והסיום -= " עלינו לשבח לאדון הכל..."

תפילין מניחים בבוקר לקראת תפילת שחרית , ובעצם היינו צריכים להישאר עטורים בתפילין כל היום . אמנם איננו נוהגים כך היום,ולאחר תפילת שחרית אנחנו חולצים את התפילין, ובדיעבד, אם מישהו לא הניח תפילךין בבקר , יכול לקיים את המצוה במשך היום כולו, אבל לכתחילה הזמן הוא כאמור בבקר עם תפילת שחרית.
בברכה, שבת שלום, אליעזר