תפילה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/06/05 20:58 טו בסיון התשסה

שאלה

לכבוד הרב

יש בתפילת שמונה עשרה "יחד מארבע כנפות..." ובמילה יחד ה-ח' מודגש במילה מארבע ה-ב מודגש ובמילה כנפות ה-ו' מודגש ואז כתוב בסוגריים חב"ו השאלה היא מה זה חב"ו??

תשובה

בע"ה
בסדור "קול אליהו" של הראשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א מופיעה הבקשה הבאה , לחשוב עליה תוך כדי הברכה:
יהי רצון מלפניך או"א שכל טיפה של זרע שיצאה ממני לבטלה, בין באונס ,בין ברצון.....שלא במקום מצוה, עשה למען שמך הגדול והנורא היוצא מפסוק "חיל בלע ויקיאנו"(ראשי תיבות - ח.ב.ו) תחזירה למקומה במקום הקודש.
אז כנראה שיש סדורים שלא כתבו את כל הנוסח אלא סמכו על הדגשת האותיות , מתוך הנחה שזה יזכיר למתפלל את הצורך לבקש על כך.
בברכה ,
אליעזר