תפילה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 20/10/04 19:16 ה בחשון התשסה

שאלה

כבוד הרב,

אצלנו התפילה הכי מוקדמת היא ב-7 ולצערי, אני לא מצליח למצוא זמן אחר חוץ מאשר לפני התפילה לעשות פעילות גופנית שעוזרת לי להיות בריא, להרגיש טוב, וכמובן לשמור על נפש בריאה בגוף בריא.

ברצוני לשאול את הרב האם אפשר לעשות התעמלות בוקר לפני התפילה, כמו מתיחות ושכיבות שמיכה לפני התפילה (לא ריצה), ואח"כ להרגיע את הגוף ולהתכונן לתפילה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א) עדיף למצוא זמן אחר הדבר הראשון שאדם צריך לעשות לעמוד לפני הקב"ה ולהתפלל ולא להקדים את צרכיו.
ב) התעמלות זו בריאות ויש בה מימד של מצוה לכן בשעת הצורך אתה יכול לומר את הברכות (התורה, שחר) וכן לומר ק"ש לקבל עול מלכות שמים ורק לאחר מכן להתעמל

בברכה
מאיר נהוראי