תפילה תהילים?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/06/05 19:19 טו בסיון התשסה

שאלה

שלום שרון בן 23

אני בן אדם חילוני גמור שקורא תהילים יום יום משתדל אז אני רוצה לדעת עם אפשר לענות לשיחה טלפון באמצע התפילה בתהילים , 1

2.הועשנא רבה בסוף הספר האם צריך לקרוא אותו פרק של אותו יום בסוף הספר? ומה זה הושענה רבה

תשובה

בע"ה
שלום רב,
מותר להפסיק באמצע אמירת תהילים, אבל יש לסיים לפחות את הפסוק ואם אפשר - את הפרק.
הושענא רבה , זהו היום האחרון של חג הסוכות , שהוא נחשב ליום "חתום הדין" - אפשרות אחרונה לכפרה ותקון הדין שנחתם באופן עקרוני ביום הכיפורים. רבים נוהגים להישאר ערים בלילה זה ולאמר את כל ספר תהילים, או לפחות לאמרו במשך היום.
כנראה שמה שראית קשור לכך.
בברכה ,
אליעזר