תענית ציבור לביטול ההתנתקות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/10/04 15:15 ב בחשון התשסה

שאלה

שלום לרב.

בעקבות ההתפתחות חסרת המעצורים של תוכנית ההתנתקות גוברת ההרגשה בציבור המתנגד לתוכנית שהדרך למנוע אותה נשארת רק בדרך של תפילה, תשובה ותענית.

ואולי לכך מכוון אותנו הקב"ה בכך שהוא מראה לנו עד כמה חסרי שליטה אנו במצב.

נראה שהרבנות הראשית אינה הכתובת לקביעת תענית ציבור כזו, שהרי הם כפופים להחלטות הממשלה המתכננת את ההתנתקות (וראה המקרה שמנעו מהרב הראשי להשתתף בכינוס בחברון כי הוא 'פוליטי').

אם כן האם יכולים רבני הציונות הדתית לקבוע יום תפילה ותענית, וכיצד הציבור יכול לפנות אליהם בכדי שידעו שזו דרישה ציבורית?

האם הרב יוכל לקדם את הבקשה ע"י שיחה עם רבנים שהוא נפגש או משוחח איתם?

בתפילה לתיקון עצמנו ומתוכו תיקון האומה. תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) מפרסם את קריאתך .כי היא מחזקת ידיים רפות ומאמצת ברכיים כושלות.
2)אשתדל למלא מבוקשך.

חזק וברוך.

עוזיאל