תיבת נוח- כמה שאלות

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 22/07/12 12:29 ג באב התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת כמה דברים על תיבת נוח שעלו לי שאלות לגביהם:

איך בתיבת נוח כל החיות הגיעו אל התיבה מכל קצוות העולם?

דבר נוסף, איך יצא שלא נוצרו פגמים גנטיים? הרי היו את בני נוח ונשותיהם ואז יש "בעיה", והיו זוגות של בעלי חיים, שגם בעייתי.

וגם איך היה אוכל למשך שנה שלמה?

דבר אחרון, איך אחרי השיטפון היה אוכל לכל בעלי החיים וכו'?

תודה!

תשובה

בעזה"י

שלום,

כל הכבוד על השאלות המצויינות!!!

נקדים ונאמר,
כשהקב"ה הוא זה שנותן לך את ההוראה הישירה לבנות תיבה ולהכנס אליה, חזקה עליו שהוא יודע לטפל גם בכל הבעיות שעשויות לצוץ.
ועדיין, דרכי הצלה רבות וניסיות יש לפני המקום ב"ה,
אבל הוא רצה שנח ובניו יעבדו קצת כדי להנצל-
האם זו לא כל תפיסת הצדיק?
צדיקות נובעת מעבודה קשה והשתדלות שעל גביה סיעתא דשמיא.

1. לא בהכרח שהגיעו חיות מכל קצוות העולם, הרי היה צריך רק 14 כשרות ו2 טמאות מכל סוג.
בכל מקרה המדרש ורש"י מביאים שהחיות הגיעו בעצמן ודווקא חיות שלא חטאו בעצמן בשום חטא.

2. לגבי הפגמים הגנטיים- שאלה מצויינת, אולם אני מזכיר לך שכל האנושות התחילה מכמה בני אדם בודדים בני אותה משפחה (משפחת האדם הראשון). אגב, גם לפי תאוריות מדעיות, בתחילה מספר בני האדם הוא מצומצם למדי והם מתחתנים זה עם זה.
אולי זה אומר שלכולנו יש פגמים גנטיים אבל בגלל שזה לכולם- זה לא נחשב "פגם"...
נקודה למחשבה.

3. אמנם מובא כי נח ובניו אגרו אוכל המתאים לכל חיה וחיה ואף התקשו בהתאם כל סוג מאכל. כן הובא במדרש שנח ובניו עמלו קשה כדי להגיש לכל חיה את מזונה בשעה בו היא דורשת לאכול.
אולם ברור שיש כאן גם נס מסויים.

4. לגבי המצאות אוכל- הרי זה פשט לגמרי.
כאשר היונה חוזרת כבר בסיבוב הראשון היא מביאה ענף זית בפיה, המשמעות היא שהעולם כבר חזר להצמיח צמחים.
עוברים מספר חודשים מתום המבול ועד שנוח פותח את התיבה ויש די זמן לאדמה לשוב ולהצמיח מזון לכולם.

תזכה להגדיל תורה ולהאדירה
אור