תהילים ושמירה מכל צרה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/03/09 17:00 כח באדר התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בן 37 רווק הקורא בכל יום ביומו פרקי תהילים קבועים שקראתי לעצמי והם:ג,ד,ט,יב,יד,כ,כג,לח,נג,נט,סו,סז,צ,צא,צב,ק,קכ,קכא,קל,קמב,קמה,קמח,קמט וקנ.

וככה זה הפרקים הקבועים שלי כאשר פרק לח מצביע על גילי שמלאו לי לפני חודשיים ופרק נט מצביע על המזל שלי שהוא גדי .

עכשיו בנוסף אני משתדל לקרוא פרקים עפ"י יום בחודש כגון :כח באדר .

האם כשאני קורא את כל מה שציינתי זה נותן לי שמירה מהקב"ה ?

מחכה לתשובה מהירה בעזרת השם

בתודה קובי

תשובה

ב"ה

לקובי שלום וברכה,
אני מצטער על העיכוב בתשובה אולם ברצוני לנסות להסביר כללים.

א. יפה ומצוין שאתה קורא פרקי תהילים בכל יום. איני יודע אם דוקא פרקים אלו או אחרים. אני מציע שבחלק מהזמן תנסה להבין את פרקי התהילים את המילים הנאמרות שם ואת התוכן. תוכל לעשות זאת בעזרת מפרשים.

ב. הקב"ה שומר על כל בריותיו. כמובן ששמירה "של ה´" - זה לא לפי הבנתנו הקטנה וכך הוא גם שמר על יוסף הצדיק בכך שגרם לו להמכר למצרים או להיות אצל שר בית הסוהר. הרבה ממעשיו אינם מובנים לנו.
עלינו מוטל לעשות את תפקידנו : ללמוד, לעשות מעשים טובים, לעבוד, להיות אנשים טובים, להיות בריאים בנפשנו וכד´.

ג. קריאת תהילים היא תפילה ולימוד תורה ומעלת גדולה ביותר אבל אין אנו קוראים תהילים במקום להכנס למקלטים כשצריך אלא ביחד עם זה.

להיותך רווק אתה צריך לנסות להבין מדוע קשה לך להנשא: האם אתה יציב בחייך, בעבודתך, האם אתה בריא ויציב בנפשך, האם קשריך עם אחרים טובים.
כדי לבנות בית צריך שני בני זוג העומדים על רגליהם בידוק שלא נבנה שולחן עם עץ רקוב או עקום ולכן הדרך להתחתן מתחילה בבנין שלך עצמך

בברכת חג שמח
דוד לוי