שנת אבל

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 09/08/09 11:48 יט באב התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי מס' שאלות

1.אבי ז"ל בן ה-86 נפטר לפני כחודשיים,בת דודתי שהיא כמו אחותי(אני בת יחדה)-מחתנת את הבת שלה בעוד שבועיים והיא מפצירה בי לבוא בתפקיד מלצרית או לפחות לחופה,האם מותר לי?

2.האם מותר לענוד תכשיטים,זהב ,כסף,במשך שנת האבל?

3.האם מותר לקנות או ללבוש בגדים חדשים במשך שנת האבל?

4.האם מותר להתאפר במשך שנת האבל?

תודה מראש.

שירה

תשובה

בס"ד

אני משתתף בצערך

בענין השאלות ע"פ הסדר:

1.אפשר להשתתף בחופה, אם אין שם "רב מזמר" ז"א שאין שם ניגונים במהלך החופה, אבל לצאת אחר כך מן האולם. הנושא של מלצרית לא ממש פרקטי.
2.לא מכיר איסור של ענידת תכשיטים, אבל לקנות או לקבל חדשים אסור.
3.לא, בשעת הדחק בלבד אפשר לתתת למישהו אחר ללכת עם הבגד מספר שעות ואז הוא כבר לא חדש ואפשר.
כן.

המקום ינחם אתכם