שמירת נגיעה- טעות שקרתה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/01/14 21:38 טו בשבט התשעד

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול איך מסבירים לאדם לא יהודי את המושג של שמירת נגיעה כאשר הוא בא ורוצה ללחוץ לך יד..

בנוסף לכך, הסבירו לי לפני כמה זמן שברגע ומישהו בא ללחוץ לך יד אסור לך לבייש אותו כי אז זו הלבנת פני אדם ברבים.. אשמח להסבר :)

תודה רבה

תשובה

שלום לך.
הרב קוק, בחיבורו "מידות הראי"ה", כותב כך: "מידת הצניעות גורמת טובות רבות בעולם, ומתוך כך, היא זוכה לדחות מפניה דברים שהיו טובים מצד עצמם... מידת האהבה והידידות בכל הסימנים והדיבורים הנוחים, היתה ראויה להיות שווה בין המינים, אבל מפני יקרת ערך הצניעות, נדחית מידת דרך ארץ ממקומה, עד שלא לשאול בשלום אשה".
קשר הנישואין בין איש לאשה, יש בו קדושה שאנחנו לא כל כך מבינים את עומקה. קל לנו להבין, שאסור להכנס לבית המקדש כשאדם טמא. קל לנו להבין שלמי שאינו כהן אסור להכנס למקומות מסוימים בבית המקדש, קל לנו להבין שרק לכהן גדול מותר להכנס לקודש הקודשים, ורק ביום הכיפורים, ורק אם הוא טהור. קשה לנו להבין, שלחיצת יד, בין איש לאשה, גם אם איננה בעלת משמעות מינית, חכמים בקשו למנוע אותה, וגם אם האשה איננה נשואה. הרב קוק, בהבנה העמוקה שלו, הבין את מעלתה של הצניעות, ולכן כתב כי היא דוחה את מידת "דרך ארץ" של אהבה וידידות בלחיצת יד...