שמיעת שירים באנגלית

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 14/05/12 20:39 כב באייר התשעב

שאלה

האם מותר לשמוע שירים באנגלית אחרי ל"ג בעומר אם אסור אז למה? (אם אפשר שתביא מקור ללמה אסור או מותר אני אשמח)

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

יש לחלק בין 2 שאלות נפרדות:

א. האם מותר לשמוע שירים לעוזיים בכל השנה כולה?
יש על כך לא מעט תשובות באתר.
בקצרה אעיר שלעניות דעתי הדבר תלוי יותר בתוכן ובסגנון השיר יותר מאשר בשפה בו הוא מושר.
יש שירים רבים בלועזית שמטמטמים ומורידים את הנפש אולם גם בעברית יש כאלו ויש שירים שמעדנים ומשמחים את הלב (שירי קודש מובהקים וגם שירים יפים) הן בעברית והן בלועזית.
אמנם יש להעדיף לדעתי את שפתנו הקדושה.

ב. לגבי שמיעת מוזיקה בספירת העומר
יש פוסקים שהתירו שמיעת מוזיקה ובלבד שאין בה ריקודים ומחולות.
יש שאסרו מוזיקה בכלל בספירת העומר על ל"ג בעומר.
יש שאסרו בכלל אולם סברו כי בשירי קודש יש מקום להקל.
עיין שולחן ערוך אורח חיים סימן קכ סעיף ו ובמשנה ברורה עליו.
וכן תשובות אחרונים לגבי איסור שמיעת מוזיקה בספירת העומר.

בברכה
אור