שמחה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/12/01 09:49 יח בכסלו התשסב

שאלה

בע"ה "מצווה גדולה להיות בשמחה"

איך אפשר להיות בשמחה תמיד כשיש פיגועים, יריות, מרגמות וכ'ו והרבה הרוגים ופצעוים?בתפילה לישועה וגאולה תמר מאיר

חג שמח

תשובה

בס"ד

לתמר
שלום רב!!
המצווה להיות בשמחה היא לא במובן של שמחה גם בשעה שצריך להצטער. המשמעות שלה היא לא להכנס ליאוש. כי מי שישמח בתשעה באב לא יעשה שום מצווה. אבל מי שיכנס ליאוש בודאי יעשה טעות גדולה.
לכן.
המצווה היא לא להתייאש כלל. לבטוח שבסוף עם ישראל יתפקח מהשגיונות. שנעלה על דרך הנכונה. כמו שאנו רואים בעינינו בימים אלו. על זה השמחה והאמונה שה' איתנו.

בצפיה לגאולה שלמה

שמואל