שם לבת בעזרת השם

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 17/06/12 10:09 כז בסיון התשעב

שאלה

בוקר טוב,

ברצוני לברר לגבי השם רוני לבת.

זה שם שאני מאוד אוהבת ושלפי ידיעתי גם מוזכר בתנ"ך "רוני ושמחי בת ציון".

האם זהו שם טוב לבת?

בברכת שבוע טוב

תודה מראש

תשובה

בעזה"י

שלום,

ראשית, מופיע כי לאחר לידה ניתנת להורים רוח הקודש מיוחדת לבחור שם לבן או לבת שנולדו- ולכן מומלץ לא "להנעל" על שם לפני הלידה.

שנית, רוני הוא שם מצויין.
הוא אכן מופיע בתנ"ך אולם שם הוא לא משמש כשם של אדם אלא כהוראה או קריאה לשמוח (כמו בפסוק שהבאתם).

בד"כ היה מקובל שזה שם של בן ולא מומלץ לתת שמות של בנים לבנות וההפך, אולם כמדומני בשנים האחרונות נפוץ השם גם לבנות, ועל כן איני רואה סיבה להמנע.

בברכה
אור