שלום =) .. בבקשה זה דחוף

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/07/10 00:01 יז באב התשע

שאלה

זאת שוב אני.. עדי.. רציתי להודות לך... וגם לומר שאני ממש מעריצה אתכם =) אתם עושים מצווה ענקית...

כפי שסיפרתי קודם.. אני כעת בת 15 וחוזרת בתשובה כבר שנה,לומדת באולפנה ולצערי ההורים שלי התגרשו..

רציתי לשאול עוד: שמה אם אני יחטא? ה' עדיין יאמין בי ויואהב אותי כמו שאמרתה לי?

אני לא רוצה לחטוא.. אבל לפעמים אני עושה דברים לא טובים ואני נורא מתחרטת ולעיתים בוכה על זה..

עם זאת אני מתקדמת לא רע עם החזרה בתשובה..זה נורא כיף להרגיש מקורבת לבורא עולם...

כי עד לפני שנה לא ידעתי מי זה ולא חשבתי ביכלל..

ואני שואלת את השאלה הזאת שמה אם ואני יחטא שוב?.. אני מודעת לזה שאני בן אדם ככל בני האדם ושכולם עושים טעויות אבל אני מפחדת שה' יתאכזב ממני..ואני מאוד אוהבת אותו וכעת שיש לי הרבה ניסיונות שרובם אני חושבת שאני מצערת אותו..מה אם הוא כעת מאוכזב ממני? והיצר שלי חזק מדאי וזה מעצבן חחח...

אבל אני בטוחה שיהיה טוב בבקשה תתן לי עצות ותחזק אותי אני מודה לך כל כך ! אין לך מושג עד כמה! באמת!! תודה רבה הלוואי ויהיו הרבה אנשים שכמוכם יעזרו אחד לשני..

יום טוב..=)

תשובה

לשואלת שלום,

א. גם אם אדם חוטא עדיין הקב"ה חפץ בו, הרי כל רגע ה' יכול להפסיק את נשימתו ובכל זאת הוא ממשיך להחיות אותו...

ב. ה' גם יודע שאדם עלול לחטא כמו שכתוב בספר קוהלת, ולכן נתן אפשרות של תשובה,וכל מאמץ שאדם עושה עולה לרצון לפני ה',
ואם לפעמים אדם לא מצליח אז הוא מקבל שכר על המאמץ,
על אחת כמה וכמה במקרה שלך שאת בחרת בבחירה חופשית ומוחלטת את הדרך של עבודת ה', ה' שמח מאוד על ההחלטות האמיצות שלך ובודאי לא יתאכזב ממך. הרי את משתדלת?!

ג. יצר חזק – לכל אדם יש יצר, ואם היצר חזק אז לאדם יש כוחות יותר חזקים, הרי ה' לא יתן לאדם משימה בלתי אפשרית!
ואם אדם מצליח מה שנשאר לו אלו הכוחות החזקים ובזה יוכל לפעול הון טוב בעולם.

ד.בכללי – צריך להתחזק בשמחה, ויש לך ברוך ה', הרבה במה לשמוח,
אפשר לעשות זאת בדרכים חיצוניים – לעשות דברים שמשמחית אותך,
להתנדב, לצור קשר עם חברות – לא להנציח בדידות!!

ה. מרשמי לעצמך בפנקס יומי – את כל הדברים הטובים שעשית היום, רק הטובים !!
תשמחי ותודי לה' עליהם.

ו. תפילה לה' – שתזכי ללכת בדרך טובה ולשמח אחרים!

בברכה,

דני ארגמן