שירות צבאי

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/12/01 12:53 יט בכסלו התשסב

שאלה

אני בת דתיה ומעוניינת לשרת בצבא (אם יתאפשר לי אז במסגרת קרבית),אם אתנדב לתפקיד שבו משרתות בנות רבות כגון: כגון הדרכת חי"ר (בו אני אהיה המדריכה) מדוע דעת ההלכה אינה נוחה מהענין?

תשובה

ב"ה,

שלומות,

ראשית, כבר עניתי על שאלות רבות בענין זה במסגרת האתר. כדאי שתעייני בהן.
בקצרה:

המסגרת הצבאית, אינה בריאה מעצם טבעה. היא מעמידה אותנו במגוון רחב של שאלות המעמידות את כולנו, גברים ונשים כאחד - במבחן קשה. בעיקר, יחידות שדה בהן מציאות החיים בנויה על סוג של חיספוס. השאלה היא אם תוכלי באוירה זו להופיע את עולמך הפנימי, אם תצליחי להיות נאמנה לעצמך?! השאלה היא אם תעמדי בלחצים הרבים.

אילו לא היה לעם ישראל צרכים חשובים אלא אלה, אני מניח שהייתי מוסיף ודן בשאלתך. אבל, כיוון שזקוקים לך, מאוד זקוקים לך בפנימיות לילדים בסיכון, בעיירות פיתוח, בחברות נוער, בקרב אוכלוסיית עולים ועוד - לכי והחלצי לטובת עמך והביאי לידי ביטוי את המיוחד שבך כבת דתית בעלת עומק חיים וערכים לאומיים טהורים.

בברכה,

שי