שיעורי נהיגה בכלל ובפרט בחול המועד סוכות-דחוף להיום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/10/11 11:19 טז בתשרי התשעב

שאלה

חג סוכות שמח!!

אני לומדת נהיגה כבר חצי שנה בערך ונכשלתי בטסט 4. אני ממש לא יודעת מה לעשות. אני לא יודעת אם כדאי לי בכלל להמשיך לנסות... האם זה אמור להיות סימן משמיים או משהו כזה?

כי אני כבר נכנסת לתקופה שאין לי כ"כ זמן בה לעשות שיעורי נהיגה והוצאתי על זה לא מעט כסף....

מה אפשר לעשות כדי כן להצליחה בנהיגה ולעבור טסט?? כבר עברתי ממורה בן לבת ואני לא יודעת מה עוד....

חוצמזה, האם מותר לעשות שיעורי נהיגה בחול המועד סוכות?

תודה וחג שמח!

תשובה

שלום וברכה

א. אינני חושב שיש להתייחס לדברים מעין אלה כאל סימן משמיים, אלא כשל סימן שצריך ללמוד קצת יותר, ובעזרת ד' בסופו של דבר לעבור את הטסט.
ב. בוודאי שזה לא נעים, וזה גם יקר, אולם יש לכל אדם את היכולות שלו, ולפעמים יש סיבות כאלה ואחרות לכך שזה לא הצליח, אולם הפיתרון אינו ייאוש, אלא להפך - מאמץ נוסף, לימוד ברצינות, ותפילה.
לגבי שיעורי נהיגה בסוכות - עדיף שלא, אלא לדחות לאחרי סוכות, כי זה לא צורך המועד.

כל טוב