שידוכים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/08/10 17:12 כד באב התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,הרבה זמן אני בברור עצמי לגבי מציאת הדרך המתאימה לי לעבוד את ד'.וכבר תקופה אני מאוד נמשכת לאורח חיים החרדי:ללבוש,לדקדוק במצוות ויותר מזה ב"ה שאזכה אני רוצה בעל שילמד תורה ושילדיי ילמדו בתלמודיי תורה.אך מבחינת ההשקפה אני לא חרדית.והדבר מקשה עליי בשידוכים יצאתי פעם ראשונה עם בחור חרדי חוזר בתשובה והיה לי טוב איתו אך לאחר 2 פגישות נרתעתי והחלטתי שלא כי אני לא רוצה לחיות חיים בסגירות ובניתוק מעמ"י מצדשני מתאים לי האורח חיים החרדי.אני מאוד מתחרטת על הפסקת הקשר אך מצד שני אני כ"כ מבולבלת.אשמח לעצת הרב.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.אם הבנתי נכון את מעוניינת לחיות ביתר הקפדה על קיום מצוות ולימוד תורה של הבעל ושל הילדים.

את זה תוכלי למצא גם בציבור הדתי לאומי, כמו שכתבת : לבוש,דקדוק במצוות,בעל לומד תורה, ילדים שלומדים בתלמוד תורה.
וכיוון שאת מחוברת להשקפת העולם של הציבור הדתי לאומי, עדיף לך לחפש את הבחור שעונה לצפיות האלו בציבור הזה .

ב.יחד עם זאת יתכן שמעבר לדקדוק במצוות את מעונינת גם באוירה החרדית שתסייע לך לשמור על אורח חיים מוקפד יותר כפי רצונך, אך גם לזה יש מחירים.

תשקלי מה חשוב לך מאוד? מה סולם העדיפויות שלך? ולפי זה תחליטי לאן את הולכת.

בברכה,

דני ארגמן