שבעה - חשוב!

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 03/11/08 21:53 ה בחשון התשסט

שאלה

לכבוד הרב,

השאלה הבאה נשלחה כבר פעמיים ובכל פעם לאחר זמן ממושך נתבקשתי לשלחה שוב, מבלי שנעניתי לגופו של עניין.

לצערי המצב הולך ומידרדר ואי הידיעה טורד מאד את מנוחתי.

אודה לך מאד על תשובה מהירה.

ולהלן:

שני בני זוג חולים אנושות ומאושפזים מזה זמן רב (דירתם הושכרה וגרים בה דיירים).

היה וחו"ח נפטר אחד מהם - מה דין "שבעה" במקרה זה?

יצויין כי לבני הזוג בת נשואה ואם, הגרה בדירה משלה, ובת שניה הסובלת מהפרעה נפשית קשה. בנם הבכור נפטר בלידתו.

להוותי העניין נראה כרלוונטי, על אף שישועתו כהרף-עין ולה אייחל.

תודה מראש.

תשובה

א. הבת והאם ישבו שבעה.
ב. הבת הסובלת מהפרעה נפשית חייבת רק אם היא ברת דעת המבינה מה שקורה.
ג. אם הרופאים חושבים שידיעה על מות בן הזוג יכולה לסכן את בן הזוג החי יש להמנע מלספר לבן הזוג החי על מות בן זוגו. במקרה שכזה אם יש חשש שללא ביקור הבת הוא יבין זאת, מותר לבת ללכת לבקר את בן הזוג החי בבית החולים, אף בתוך השבעה, ומותר לה ללבוש בביקור בגד ללא קריעה.
ד. אם אין חשש שכזה בן הזוג יתאבל בבית החולים בכל מה שאפשר שלא יפגע בבריאותו.
ה. מקום ישיבת השבעה אינו חשוב. כוון שבבת הנפטר אי אפשר לשבת, אין יתרון בין בתי שאר בני המשפחה.
בברכת ישועה שלמה.