שבירת אירוסין

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/07/01 22:45 ה באב התשסא

שאלה

מה יותר גרוע שבירת אירוסין או גירושין?

תשובה

ב"ה

שלום רב,

בשל חרם קדמונים, היה מי שהתייחס לביטול השידוכים כדבר חמור מאוד. ועיין בשו"ת מהרש"ם ח"ד סי' קנד' שח"ו להקל בחרם זה ועל פי זה היה מי שכתב שראוי להינשא ואחר כך להתגרש.
אבל, עיין בדעות אחרות כגון נחלת שבעה וכו' שכתבו שחרם הקדמונים לא קיים בימינו ולכן אפשר לבטל ההשתדכות.
ובכל מקרה, יש להימנע מביטול השידוכים באופן חד צדדי אלא בהסכמה וכן יש להחזיר את המתנות כדי לא לחשוש לדעה האומרת שבמתנות אלה יש משום חשש קידושין.

בברכה,

שי