שאלות - פסח שבת - די דחוף

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 02/04/03 14:21 כט באדר ב'

שאלה

שלום לרב

אני אשכנזי ומתפלל עפ"י נוסח ספרד, יש לי 2 שאלות...

1. בספירת העומר כתוב "...מה שפגמתי בספירה (פלונית השייכת לאותו הלילה) ואטהר..." - מה לאמר במקום מה שבסוגריים? ומה משמעות הכתוב "חסד שבחסד" וכיוצ"ב?

2. האם מותר לי להביא דפים מצולמים בשבת, מחומר הלימודים, למישהו?

תודה רבה!!

השואל הבלתי נלאה :)

תשובה

בסד

שלום רב .

סליחה על האיחור בתשובה אבל אנו עומדים לפני ימי הדין של הספירה.

בכל ים מ49 ימי הספירה.אנו במדרגה אחרת...
בשבוע הראשון כולו חסד , והוא מתחלק לשבעה ימם שאנו נותנים להם שמות .1 חסד 2. גבורה 3. תפארת. 4. נצח. 5.הוד.6. יסוד.7. מלכות.
לכן הים הראשון יקרא חסד שבחסד .והשני גבורה שבחסד ..
וכן הלאה עד היום האחרון מלכות שבמלכות.
את זה אתה צריך להכניס לסוגרים ולומר ...
זה בכלל לא מסובך..
את המשמעות אתה לא חיב לדעת אתה יכול להתיחס לזה כמספרים.
אם תרצה ללמוד את המשמעות , לדרך פתוחה לפנך ובלבד שתמצא רב שילמד אתך את זה.

בהצלה

2. אם מותר לקרא בשבת בדפים אלו אז הם לא מוקצים ומותר למסור אותם בשבת.

בברכה