הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/07/10 15:57 טו באב התשע

שאלה

לרב שלום

איך משלבים בין הנושא של שמירת הלשון לבין הסיבבה שבה אתה נמצא שהם לא מקפידים מחוסר ידע על הנושא כיצד ניתן לעשות זאת?

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,

ראשית צריך לשנן ולהתרענן בהלכות לשון הרע הן בהלכות והן במוסר כדי שאתה תהיה מוגן והחושים המוסריים לא ישחקו.

יחד עם זאת צריך להגיע למצב כזה שלפחות לידך לא מדברים לשון הרע, וזה דבר אפשרי, לאט לאט לומר שלך קשה לשמוע דברים רעים על אחרים, לא לבא ממקום של הטפה אלא של שמירה על עצמך, אם תעשה זאת בנעימות ועקביות יכבדו את רצונך ואף יעריכו זאת,

בברכה,

דני ארגמן