שאלה דחופה לפסח!!!

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 02/04/07 01:15 יד בניסן התשסז

שאלה

לק"י.

שלום רב...

אינני מהמחמירים בכלל אך רציתי לשאול שאלה הקשורה להלכות פסח, האם מותר להשתמש בתרחיץ פנים שיש בו כהל בפסח?

במידה ואסור, האם מותר להשתמש בתרחיץ זה לגוף ולא לפנים?

האם מותר להשתמש בשמפו מיוחד לפטריות בעור, בגוף(ולא בפנים)לשמפו קוראים "אגיספור" בפסח?

האם מותר לשים בושם בפסח?

האם מותר לשים קרם פנים בפסח שלא רשום עליו כשר לפסח(וכן על כל המוצרים המוזכרים לעיי'ל)?

תשובה

הכל מותר כפי שכבר עניתי בכמה תשובות עייני שם בנימוקים. הכלל הוא אם התכשיר הסופי אינו ראוי לאכילת כלב אין צורך בהכשר לפסח