רפוא

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 10/06/12 18:39 כ בסיון התשעב

שאלה

באחד מההרצאות שמעתי על נושא של חיבור בין בעיות רפואיות לבין רוחניות שכיש לאדם בעיה של איזה שהוא איבר בגוף אז זה כאילו משקף את הבעיה הרוחנית שבו שנאה או קנאה או שמירה בלב או עצבים האם יש איזשהו מקור או ספר ביהדות על נושא הזה

תודה

תשובה

בעזה"י

שלום,

הרב חיים ויטאל, תלמידו הגדול של הארי"זל, מגדולי המקובלים כותב בספרו "שערי קדושה" כי 248 האיברים של האדם הם כנגד 248 מצוות עשה וממילא כל מצווה נותנת השפעה טובה וברכה לאותו האיבר.
אמנם הוא לא מפרט כנגד איזה איבר מכוונת כל מצווה.

ראיתי שיש ספרי תהילים שבהם מצויין בראש כל פרק לאיזה איבר הוא מתאים.

ברור שיש קשר בין המקום הרוחני-הנפשי- והפיזי של האדם ומדובר ברבדים חופפים.
ממילא קילקול ברמה הרוחנית עשוי לפגוע ברמה הפיזית וקלקול ברמה הפיזית יכול לפגוע ברוחניות (ראה אורות התשובה לראי"ה קוק פרק א).
עם זאת גם התשובה צריכה להיות בכל הרבדים.
ברמה הרוחנית- להשתפר, להתנקות, להתחזק, ללמוד תורה, להתפלל, לקיים מצוות.
ברמה הפיזית- לאכול בריא, לעשות פעילות גופנית ובמקרה הצורך לראות רופא.

בברכת בריאות איתנה במהרה
אור